ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΓΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΗΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 29€ ! .... αναλυτικά
kubeo coffee company
Η Ιστορία του Καφέ
Η ιστορία του καφέ ξεκινά, τουλάχιστον ήδη από τον δέκατο τρίτο αιώνα, με μια σειρά από μύθους γύρω από την πρώτη χρήση του. Ο αρχικός αυτόχθονος πληθυσμός του καφέ πιστεύεται ότι προέρχεται από την περιοχή Keffa (Αιθιοπία) και παίρνει την ονομασία καφές από το όνομα Keffa. Καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά από τους Άραβες τον 14ο αιώνα. Η πρώτη αξιόπιστη απόδειξη του ροφήματος του καφέ καβουρδισμένος καφές ή της γνώσης του δέντρου του καφέ εμφανίζεται στο μέσο του 15ου αιώνα, στα μοναστήρια Σούφι της Υεμένης. Μέχρι το 16ο αιώνα, είχε φτάσει στην υπόλοιπη Μέση Ανατολή, την Περσία, την Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική. Ο καφές στη συνέχεια εξαπλώθηκε στα Βαλκάνια, την Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη, στην Ινδονησία και στη συνέχεια στην Αμερική.


Πιθανοί πρώτοι χρήστες
Υπάρχουν διάφοροι θρύλοι της προέλευσης του ίδιου του καφέ. Ένας απολογισμός περιλαμβάνει τον μυστικιστή Yemenite Σούφι Ghothul Akbar Nooruddin Αμπού αλ-Χασάν. Όταν ταξίδευε στην Αιθιοπία, παρατήρησε την ασυνήθιστη ζωτικότητα των πουλιών που είχαν καταναλώσει τους καρπούς του καφέ ,βιώνοντας και ο ίδιος το συναίσθημα αυτό. Άλλοι λογαριασμοί αποδίδουν την ανακάλυψη του καφέ στον Ομάρ Sheikh Αμπούλ Χάσαν Schadheli. καβουρδισμένος καφές Σύμφωνα με τον αρχαίο χρονικό (σώζονται στο χειρόγραφο Αμπντ αλ-Καντίρ), ο οποίος ήταν γνωστός για την ικανότητά του να θεραπεύει τους αρρώστους με την προσευχή, όταν κάποτε εξορίστηκε από τη Mocha σε μια σπηλιά στην έρημο κοντά στο Ousab. Πεινασμένος μάσαγε καρπούς από μια κοντινή θαμνώδη περιοχή, αλλά ήταν πικροί.. Προσπάθησε να καβουρδίσει τους κόκκους για να βελτιώσει τη γεύση, αλλά έγιναν σκληροί. Στη συνέχεια προσπάθησε με το βράσιμο να τα μαλακώσει το οποίο οδήγησε σε ένα ευωδιαστό καφέ υγρό. Μετά την κατανάλωση του υγρού ο Omar αναζωογονήθηκε και αυτό διήρκησε για ημέρες. Όταν οι ιστορίες αυτού του «θαυματουργού φάρμακου » έφθασαν στη Mocha, ο Ομάρ κλήθηκε να επιστρέψει και ανακηρύχθηκε άγιος. Ο καφές καταναλώνεται κυρίως στον ισλαμικό κόσμο, όταν δημιουργήθηκε αρχικά και είχε άμεση σχέση με τη θρησκεία..

Οι Αιθίοπες πρόγονοι του σημερινού Ορόμο (εθνική ομάδα), ήταν οι πρώτοι που έχουν αναγνωρίσει την ενεργητική επίδραση του ιθαγενών φυτών του καφέ. Το αρχικό οικόσιτο φυτό του καφέ λέγεται ότι ήταν στη Harar, και ο ντόπιος πληθυσμός πιστεύει ι ότι προέρχονται από την Αιθιοπία με κοντινό πληθυσμό στο Σουδάν και την Κένυα