ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΓΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΗΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 29€ ! .... αναλυτικά
kubeo coffee company
Ο Χάρτης του Καφέ
Λατινική Αμερική

"Η Λατινική Αμερική είναι ο γίγαντας μεταξύ των χωρών παραγωγής καφέ στη Βραζιλία, Τα πρώτα μοσχεύματα Arabica φυτεύτηκαν εδώ από το νησί της Μαρτινίκας το 1727. Το 1876, ένα ευρύ αναπτυσσόμενο υπό-είδος Arabica, η Maragogype, με ιδιαίτερα μεγάλους καρπούς ανακαλύφθηκε στο βόρειο τμήμα της πόλης Maragogijpe της. Βραζιλίας. Αργότερα, αυτό το είδος βρήκε το δρόμο του προς την Κεντρική Αμερική και την Αφρική. στα υψίπεδα της Γουατεμάλας, της Κόστα Ρίκα και της Κολομβίας όπου μπορείτε να βρείτε τις πιο διάσημες και επιθυμητές ποικιλίες Arabica .Η Γουατεμάλα και το Μεξικό είναι από τις λίγες χώρες της Planet of Coffee Κεντρικής Αμερικής, οι οποίες παράγουν υψηλής ποιότητας ,Robusta καφέδων.. Στην Κόστα Ρίκα, το δίκαιο, ωστόσο, απαγορεύει την καλλιέργεια Robusta σε μικρές χώρες προέλευσης, όπως η Παραγουάη, η Βενεζουέλα, το Σουρινάμ και τη Βολιβία. Μερικές φορές προσφέρουν εξαιρετικές ποιότητες στην παγκόσμια αγορά, ωστόσο, είναι κάπως αναξιόπιστες σε σχέση με τη διασφάλιση σταθερής ποιότητας. Ένα λαμπρό μέλλον αναμένεται σε καταστήματα που ειδικεύονται στον καφέ για τη Νικαράγουα και τη Δομινικανή Δημοκρατία, τα οποία έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη υψηλότερων τιμών του καφέ στην παγκόσμια αγορά με το να είναι σε θέση να προσφέρουν την υψηλότερη ποιότητα καφέ, χάρη στην καλλιέργεια νέων, καθώς και παλαιών ποικιλιών.



Αφρική

Σήμερα, ο καφές καλλιεργείται σε τουλάχιστον 32 αφρικανικές χώρες. Ωστόσο, η αναλογία των χωρών αυτών σε σχέση με την παγκόσμια παραγωγή είναι μάλλον μικρή. Το αρχικό «σπίτι» του καφέ Arabica είναι στην Αιθιοπία, όπως λέγεται σήμερα ,όπου τεράστιες εκτάσεις καφέ με άγριες καλλιέργειες εξακολουθούν να υπάρχουν στις μέρες μας. Ακόμη και αν ο πληθυσμός της χώρας είχε δοκιμάσει καφέ για κάποιο χρονικό διάστημα, ήταν μόνο το 1450 όταν ο καφές είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στην ιστορία. Ουσιαστικά το 1896 στην Κένυα, την Ουγκάντα και την Τανζανία, ξεκίνησε η καλλιέργεια του καφέ. Δύο χρόνια αργότερα, οι καρποί Robusta, οι οποίοι πλέον και κατά κύριο λόγο παράγονται στη Δυτική Αφρική, ανακαλύφθηκαν στην περιοχή του Κονγκό. Καφέδες από την Κένυα και την Αιθιοπία είναι απαραίτητοι για το γκουρμέ καβούρδισμα εξαιτίας της πολυπλοκότητας του αρώματος τους.. Ωστόσο, βρίσκονται μόνο σε μικρές ποσότητες στην παγκόσμια αγορά. Αυτό αντιπροσωπεύει την υψηλή τιμή τους, η οποία είναι αναντίρρητα αποδεκτή, ιδίως από τους Ιάπωνες και τους Αμερικανούς. Μόνο άριστες επαφές μπορούν να εξασφαλίσουν την παράδοση των εξαιρετικών ποικιλιών από αυτές τις χώρες προέλευσης προς την Ευρώπη



Ασία

Η συστηματική καλλιέργεια του καφέ στην Ασία, πιθανότατα είχε αρχίσει ήδη από το 1500 στη Σρι Λάνκα. Είναι αποδεδειγμένο ότι γύρω στο 1600 ο καφές καλλιεργείται εμπορικά για την παγκόσμια αγορά στη νότια Ινδία. 100.000 σάκοι καφέ είχαν ήδη αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης στα λιμάνια του κόσμου το 1670. Έχουμε επιλέξει τέσσερις αντιπρόσωπους του εν λόγω «παλαιού κόσμου» του καφέ για εσάς, αρχίζοντας με την κλασική ποικιλία της Ινδονησιακής Σουμάτρα, στην πιο εκλεκτή ,τον Kopi Luwak και τελικά ολοκληρώνεται με τη μοναδική ποικιλία καφέ των μουσώνων από την Ινδία και τη Γαλάζια Δυτική Ιάβα.



Εσπρέσο

ονομάζουμε μια μέθοδο προετοιμασίας του καφέ, όπου το νερό πιέζεται κάτω από υψηλή πίεση διαμέσου λεπτό-αλεσμένης πούδρας καφέ. Αυτή η διαδικασία αποδίδει έναν ισχυρό καφέ, η οποία καλύπτεται από ένα στρώμα πάχους, - η κρέμα – η οποία προσθέτει στη γεύση του. Λόγω του ισχυρού καβουρδίσματος, και τις τυπικές μερίδες των 25 ml, η περιεκτικότητα σε καφεΐνη σε ένα φλιτζάνι εσπρέσο είναι χαμηλότερη από εκείνη ενός κανονικού φλιτζανιού καφέ φίλτρου (125 ml). Το Espresso σερβίρεται συνήθως σε μικρά, προθερμασμένα φλιτζάνια με χοντρά τοιχώματα, χωρητικότητας μέχρι και 40 ml. Μπορεί να προστεθεί ζάχαρη ή όχι. Η προέλευση του Espresso είναι από την Ιταλία, όπου αυτό το είδος της προετοιμασίας καφέ εμφανίστηκε γύρω στο 1900. Espresso Coffee Η μηχανή Espresso δημιουργήθηκε από κάποιον άγνωστο ναπολιτάνικης καταγωγής - ο οποίος προφανώς ήταν ενοχλημένος από το χρονικό διάστημα που χρειαζόταν για να προετοιμάσει ένα καφέ - σε συνεργασία με τον μηχανικό Milanese Luigi Bezerra ο οποίος λέγεται ότι είναι ο εφευρέτης της μηχανής Espresso. Ενώ το πρωτότυπο έχει ήδη εμφανιστεί στην παγκόσμια έκθεση στο Παρίσι το 1855, η πρώτη μαζική παραγωγή Bezerra έφθασε τα καταστήματα το 1901 στην Ιταλία, και σύντομα σε όλο τον κόσμο. Παρά το όνομά του, το Espresso δεν μπορούσε να παρασκευαστεί σε μια απλή συσκευή Espresso, επειδή δεν μπορούσε να αναπτυχθεί η απαραίτητη πίεση περίπου 1,5 bar). Μία από τα κλασικές συσκευές Espresso είναι το μοντέλο Moka Express, σχεδιασμένο από τον Alfonso Bialetti το 1933, το οποίο εξακολουθεί να παράγεται σήμερα, σχεδόν ακριβώς στην ίδια μορφή και μπορεί να βρεθεί σε πολλά νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο. Ο όρος Espresso προέρχεται πλέον από το ιταλικό όνομα "caffè espresso". Αυτό προέρχεται από το ιταλικό εσπρέσο, το οποίο αναφέρεται ρητά και κυρίως στο φαγητό που παρασκευάζεται ειδικά για έναν επισκέπτη. Ως εκ τούτου, είναι ένας όρος που από τις απαρχές του espresso, κοινοποιήθηκε μόνο σε μπαρ. Οι πιθανώς ψευδείς εξηγήσεις που ο όρος σχετίζεται με "γρήγορο" (express) ή με την υψηλή πίεση του νερού (Λατινικά -exprimere = πιέζω προς τα έξω) είναι πολυταξιδεμένες.



Μείγματα Καβουρδισμένου Καφέ

Ο κόσμος των καφέδων είναι, από τη μία πλευρά, συναρπαστικός εξαιτίας των διαφορών στις περιοχές καλλιέργειας και από την άλλη πλευρά, είναι συναρπαστικό να δούμε το πάθος που έχουν οι άνθρωποι σε διάφορες χώρες για τα σπέσιαλ μείγματα και τον τρόπο που απολαμβάνουν την ιδιαίτερη προετοιμασία του καφέ. Αυτό το πάθος διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Εξαιτίας αυτού του πάθους μπορείτε να βρείτε τους οπαδούς του ελβετικού "Caffè Crème" σε όλο τον κόσμο., η γεύση του "Mild Mélange" αποκαλύπτει την παραδοσιακή " Βιεννέζικη Ατμόσφαιρα καφενείου " ακόμη και μακριά από την Αυστρία, ενώ το «γαλλικό χαρμάνι» είναι γνωστό και πέρα από τα σύνορα της Γαλλίας και φημίζεται για την παραδοσιακή παρασκευή του "Café au lait"



Βιολογική Καλλιέργεια

Βιολογικός καφές είναι ο καφές που παράγεται χωρίς τη βοήθεια των τεχνητών χημικών ουσιών, όπως ορισμένα πρόσθετα ή ορισμένα φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα. Για να πωλούνται ως βιολογικοί οι καφέδες εισαγωγής πρέπει να αποκτήσουν οργανική πιστοποίηση. Μεταξύ άλλων προτύπων πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις: -Ο καφές καλλιεργείται σε γη που δεν είχε εκτεθεί σε συνθετικά φυτοφάρμακα ή άλλες απαγορευμένες ουσίες για 3 χρόνια. Ένα βιώσιμο σχέδιο εναλλαγής καλλιεργειών είναι σε θέση να αποτρέψει τη διάβρωση, την εξάντληση των θρεπτικών συστατικών του εδάφους, καθώς και τον φυσικό έλεγχο για τα παράσιτα.



Αρωματικός καφές -Αρωματικός καβουρδισμένος καφές

Σίγουρα, ο καφές έχει πολλές διαφορετικές πτυχές. Μερικές φορές είναι ήπιος, πικάντικος, λείος, σοκολατένιος, με επίγευση καρυδιού ή φρουτώδης, με περισσότερη ή λιγότερη γλυκύτητα. Και αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να είναι, ωστόσο, δεν είναι πάντα αρκετά ικανοποιητικός. Μερικοί από εμάς μερικές φορές λαχταρούν για περισσότερη γλυκύτητα, περισσότερη σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς, περισσότερα φρούτα. καβουρδισμένος καφές Αυτό το "περισσότερο" είναι κάτι που μπορεί να βρεθεί στις ακόλουθες σελίδες σε γεύση στα χαρμάνια του καφέ μας. Παραδεχόμαστε ότι η εκτεταμένη εμπειρία μας στα αρωματικά τσάγια μάς βοήθησε να τα δημιουργήσουμε. Αυτός είναι και ο λόγος που ήμαστε σε θέση να αναπτύξουμε μια διαδικασία η οποία είναι ήπια και διατηρεί τις αρχικές γεύσεις στους καφέδες, καθώς και εκείνες στις οποίες έχουν προστεθεί αρώματα. Το αποτέλεσμα είναι μία καλά ισορροπημένη σύνθεση του καφέ που εκτυλίσσεται στο φλιτζάνι και η οποία επίσης επιτρέπει στις γεύσεις να αναπτύξουν τη γοητεία τους στο μέγιστο.