ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΓΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΗΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 29€ ! .... αναλυτικά
kubeo coffee company
Κατηγορίες Ψησίματος
Το καβούρδισμα είναι μια διαδικασία που μετατρέπει με τη θερμότητα τους σκούρους κόκκους στον ευωδιαστό καφέ, με τον οποίο είμαστε εξοικειωμένοι. Πριν καβουρδιστούν οι πράσινοi κόκκοι ήταν αποθηκευμένοι, σε μια κατάσταση στην οποία μπορούν να διατηρηθούν χωρίς απώλεια της ποιότητας και της γεύσης τους. Μόλις ψηθούν, ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν το ταχύτερο δυνατό, πριν το φρέσκο άρωμα του καβουρδισμένου αρχίζει να μειώνεται. Το καβούρδισμα είναι μια τεχνική δεξιότητα που προσεγγίζει μια μορφή τέχνης. Χρειάζονται χρόνια εκπαίδευσης για να γίνει κάποιος ειδικός ψήστης με την ικανότητα να «διαβάζει» τους κόκκους και να λαμβάνει αποφάσεις σε κλάσμα δευτερολέπτου τηρώντας το χρονοδιάγραμμα. Η διαφορά μεταξύ τέλεια καβουρδισμένου καφέ και μιας κατεστραμμένης παρτίδας μπορεί να είναι θέμα δευτερολέπτων. Το καβούρδισμα αναδεικνύει το άρωμα και τη γεύση που είναι κλειδωμένη μέσα στους πράσινους κόκκους καφέ. Ένας πράσινος κόκκος δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά του ψημένου καφέ. Είναι μαλακός και σπογγώδες στο δάγκωμα και μυρίζει χλωροφύλλη. Το καβούρδισμα προκαλεί πολλές χημικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα, όταν οι κόκκοι έρχονται σε επαφή με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Όταν φτάσουν στην κορυφή της τελειότητας, ψύχονται γρήγορα για να σταματήσει η διαδικασία. Οι καβουρδισμένοι κόκκοι μυρίζουν όπως ο καφές, και ζυγίζουν λιγότερο, διότι έχει περιοριστεί η υγρασία . Είναι τραγανοί στο δάγκωμα και έτοιμοι να αλεσθούν. Οι περισσότεροι μεταποιητές καφέ έχουν εξειδικευμένα ονόματα για να ευνοήσουν τους καφέδες τους και υπάρχει πολύ μικρή τυποποιημένη βιομηχανία. Αυτό μπορεί να προκαλέσει έντονη σύγχυση στον αγοραστή. Αλλά σε γενικές γραμμές, οι καφέδες εμπίπτουν σε μία από τις τέσσερις κατηγορίες-ελαφρύ χρώμα, medium, μεσαίο-σκούρο και σκοτεινό. Το τέλεια καβούρδισμα είναι μια υποκειμενική επιλογή που πολλές φορές καθορίζεται από την εθνική προτίμηση ή τις γεωγραφικές περιοχές.


Ελαφρύ Καβούρδισμα
Ανοιχτό καφέ χρώμα. Αυτό το καβούρδισμα προτιμάται γενικά για ηπιότερες ποικιλίες καφέ. Υπάρχουν υπολείμματα ελαίου στην επιφάνεια των εν λόγω κόκκων, επειδή δεν καβουρδίζονται για αρκετό χρόνο ώστε τα έλαια να βγουν προς την επιφάνεια
  • Light City
  • Half City
  • Cinnamon
  • New England


Μέτριο Καβούρδισμα
Μεσαίου καφέ χρώματος με μια ισχυρότερη γεύση, και μια μη λιπαρή επιφάνεια. Αυτός ο καβουρδισμένος καφές αναφέρεται συχνά ως το αμερικανικό χαρμάνι επειδή γενικά προτιμάται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • City
  • American
  • Breakfast


Μέτριο Σκούρο Καβούρδισμα
Πλούσιο, σκούρο χρώμα με λίγο λάδι στην επιφάνεια και με μια ελαφρά γλυκόπικρη επίγευση
  • FullCity


Σκούρο Καβούρδισμα
Λαμπεροί μαύροι κόκκοι με μια λιπαρή επιφάνεια και έντονη πικράδα. Όσο πιο σκούρο είναι το καβούρδισμα, τόσο μικρότερη οξύτητα θα βρίσκεται στο ρόφημα του καφέ. Σκούρου χρώματος καβουρδισμένοι καφέδες υπολογίζονται από ελαφρώς σκούρο χρώμα, έως σχεδόν μαύρο και τα ονόματα συχνά χρησιμοποιούνται αδιακρίτως τα οποία μπορεί να είναι πολύ συγκεχυμένα. Να είστε σίγουροι ότι έχετε ελέγξει τους κόκκους σας πριν τους αγοράσετε!
  • High
  • Continental
  • New Orleans
  • European
  • Espresso
  • Viennese
  • Italian
  • French