ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΓΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΘΑ ΗΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 29€ ! .... αναλυτικά
kubeo coffee company
Πώς να αποθηκεύσετε τον καφέ σας
Αεροστεγές και δροσερό
Η αποθήκευση είναι αναπόσπαστο κομμάτι για τη διατήρηση της φρεσκάδας και της γεύσης του καφέ σας. Είναι σημαντικό να τον κρατήσετε μακριά από υπερβολική έκθεση αέρα, υγρασίας, θερμότητας και φως - με αυτή τη σειρά - προκειμένου να διατηρηθεί η φρέσκια καβουρδισμένη γεύση του όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι κόκκοι του καφέ είναι διακοσμητικοί και όμορφοι να τους βλέπουμε, αλλά θα θέσουν σε κίνδυνο τη γεύση του καφέ σας, εάν τους αποθηκεύετε σε διακοσμητικά, γυάλινα δοχεία στον πάγκο της κουζίνας σας. Κάτι τέτοιο θα τους κάνει να μπαγιατέψουν και ο καφέ σας θα χάσει γρήγορα το φρέσκο άρωμα του.


Αποθήκευση του καθημερινού καφέ σας
Είναι σημαντικό να μην ψύχετε ή καταψύχετε τον καθημερινό σας καφέ επειδή η επαφή με την υγρασία θα τον αναγκάσει να υποβαθμιστεί . Αντ αυτού, χρησιμοποιήστε αεροστεγή γυάλινα ή κεραμικά δοχεία και κρατήστε το σε ένα βολικό, αλλά σκοτεινό και δροσερό μέρος, . Να θυμάστε ότι ένα ράφι κοντά στο φούρνο είναι συχνά πολύ ζεστό, όπως είναι και ένα παράθυρο σε έναν τοίχο της κουζίνας σας, αν δέχεται θερμότητα από έναν απογευματινό ή καλοκαιρινό ήλιο. Οι εμπορικές συσκευασίες του καφέ που έχετε αγοράσει, δεν είναι γενικά κατάλληλες για μακροχρόνια αποθήκευση. Κατάλληλα δοχεία αποθήκευσης με ένα αεροστεγές σφράγισμα είναι μια σημαντική επένδυση για τον καφέ σας.


Αγοράστε σωστά
Είναι σοφό να αγοράζετε καφέ σε ποσότητες ανάλογες με το πόσο γρήγορα θα τις χρησιμοποιήσετε. Ο καφές αρχίζει να χάνει τη φρεσκάδα του σχεδόν αμέσως μετά το καβούρδισμα, έτσι, είναι πολύ καλύτερο να αγοράζετε μικρότερες ποσότητες. Αγοράζετε μόνο τόση ποσότητα όση θα χρησιμοποιήσετε στις επόμενες 1 ή 2 εβδομάδες. Και επειδή η έκθεση στον αέρα είναι ο χειρότερος εχθρός του καφέ σας μια καλή ιδέα, είναι να διαιρείται τον καφέ σας σε πολλά μικρότερα τμήματα, διατηρώντας το μεγαλύτερο, το αχρησιμοποίητο τμήμα σε ένα αεροστεγές δοχείο.


Αποθήκευση Μεγαλύτερης ποσότητας καφέ
Αν έχετε αγοράσει μια μεγάλη ποσότητα καφέ που δεν θα τον χρησιμοποιήσετε αμέσως, φτιάξτε μικρές μερίδες, τυλιγμένες σε αεροστεγείς σακούλες. Μπορεί να αποθηκευτεί για έως και ένα μήνα στην κατάψυξη. Μόλις όμως τον βγάλετε από τον καταψύκτη, δεν θα πρέπει να τους επαναψύξετε. Αντ αυτού, τοποθετήστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο και φυλάξτε το σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Tsai.gr